Texas-mann dømt til sju års fengsel for Kongress-stormingen

  • Uavhengig journalistikk om politisk ekstremisme, hatkriminalitet, rasisme og relaterte temaer

BEVÆPNET SEG FOR KONGRESSANGREPET: Mandag kom den første straffutmålingen som ikke er en tilståelsessak etter 6. januar-angrepet på Kongressen i USA i fjor. Texas-mannen Guy Wesley Reffitt er dømt til sju år og tre måneder fengsel etter at han, med en pistol på hofta, var sentral i Trump-tilhengernes framstøt på utsiden av kongressbygningen (uten å ta seg helt inn). Reffitt kjørte til hovedstaden sammen med en annen anti-statlig høyreekstremist i en Texas-filial av det paramilitære nettverket Three Percenters. På kjøreturen snakket de blant annet om å trenge seg inn i Kongressen for å slepe Nancy Pelosi («ondskapen inkarnert») ut etter anklene slik at hodet hennes skulle treffe alle trappetrinnene på vei ned.

Dommeren gikk ikke med på aktoratets påstand om 15 års fengsel, som var basert på et straffebud om terrorisme, men påpekte at utmålingen var den strengeste så langt i sakskomplekset. Under rettssaken fortalte Reffitts egen sønn hvordan 49-åringen ble radikalisert i månedene forut for angrepet og at han i etterkant truet barna med at «forrædere blir skutt» om de vitner mot ham. «In 2020, I was a little crazy, everything went a little stupid», sa Reffitt selv i en slags beklagelse før straffutmålingen, men fikk liten sympati siden han fra varetektscella tidligere hadde erklært seg som «martyr» og «patriot». 

Nesten 900 personer har blit...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.