Har du planer om å krysse fjellet før jul bør du kanskje revurdere det. Ellers:

Jo mer informasjon som bekreftes om den antatte gjerningsmannen bak julemarkedsterroren i Berlin mandag, jo styggere ser det ut for tysk politi og i siste instans rikskansler Merkel: Tunisieren Anis Amri (23), som fortsatt er på rømmen, var tidligere tatt med falske identitetspapirer, hadde koplinger til radikal salafisme  og var antatt av myndighetene å være farlig. Amerikansk etterretning hadde ham på radaren - og flyforbudslista - etter at han skal ha søkt på bombeoppskrifter på nettet og kommunisert minst en gang elektronisk med IS. Han ankom Tyskland i 2015 via Italia, der han skal ha sonet en fengselsstraff for brannstiftelse, og hadde fått avslag på asylsøknaden men ikke sendt tilbake fordi han manglet gyldig tunisisk pass. En politiaksjon utløst av tips om at terroristen kan befinne seg i den danske byen Grenaa, førte ikke til resultater i natt.


Evakueringen fra den siste opprørskontrollerte enklaven i Aleppo fortsetter på tross av vanskelige værforhold. Tusenvis av mennesker er de siste dagene fraktet ut av byen og inn i andre opprørskontrollerte områder i Syria, de fleste gjenværende nå er krigere og deres familier, og evakueringsoperasjonen kan bli ferdig i løpet av dagen, melder Reuters. Tirsdag møttes utenriksministre fra Russland, Iran og Tyrkia i Moskva for å jobbe fram en politisk løsning på krigen. Det skjedde uten medvirkning fra verken USA eller FN, hvis hovedforsamling i går vedtok å starte etterforsking av mulige krigsforbytelser og menneskerettighetsbrudd i Syria. All diplomatisk kommunikasjon med amerikanerne er så og si frosset, mener Kremlin, mens USA oppfatter at de to stormaktene fortsatt samarbeider på en rekke felt på tross av sine åpenbare motsetninger.


Donald Trump velger sitt politiske mannskap basert på trynefaktor. Bokstavelig talt, ifølge Washington Post: Den påtroppende presidentens rådgivere skal ha forsonet seg med at kandidater til politiske verv ikke har en sjanse dersom de, for eksempel, har ansiktsbehåring (barten skal ha kostet krigshisseren John R. Bolton jobben som utenriksminister). På den annen siden gjelder det å ikke være for pen, heller: Du må ikke nødvendigvis se ut som en som kunne vært på forsiden av GQ eller Vanity Fair, sier Trump-vennen og mediemogulen Chris Ruddy til avisa.