Terrorforsker om halshugging av kvinne: – En så fryktelig video kan slå begge veier for IS

I en video som antas å ha blitt spilt inn før drapene, sverger de fire mennene troskap til IS. Dette ble publisert separat fra den omtalte drapsvideoen.
Norske myndigheter regner i dag drapene på norske Maren Ueland og danske Louisa Vesterager Jespersen i Marokko i midten av desember som terrorisme utført av menn som sympatiserer med IS. En video på i overkant av ett minutt som viser drapet på én av kvinnene, framstår som en sentral del av terrorhandlingen og har blitt spredd både i sosiale medier og via ulike nettsteder både i Norge og utlandet. – Det man ser i videoen er en halshugging. En kvinne ligger på bakken mens minst én mann skjærer av henne hodet. Man ser at kvinnen er i live da dette starter. […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.