Tankesmie: Russland har tapt halvparten av sine viktigste stridsvogner

RUSSLAND HAR TAPT nesten 40 prosent av sine stridsvogner i krigen i Ukraina. Tallet stiger til 50 prosent hvis du kun ser på de viktigste modellene for aktiv strid. Dermed er landet tvunget til å tære på sine (fortsatt forholdsvis velfylte) lagre, mens Ukrainas stridsvogner stadig blir flere på grunn donasjoner fra vestlige allierte og kapring av vogner fra fienden, ifølge tankesmien International Institute of Strategic Studies (IISS). 

Tre uker med intense angrep mot Vuhledar i Donetsk har fortsatt ikke gitt de russiske styrkene kontroll over byen, noe som skaper tvil om landets evne til å gjennomføre nye offensiver i større skala. De harde kampene har samtidig gått hardt ut over Ukrainas ammunisjonsbeholdning og krevd mange menneskeliv. Tom Røseth, hovedlærer i etterretning ved Forsvarets stabsskole, sier han tror Russland har mer å komme med og at den ventede nye offensiven kan overraske.

SISTE: Det er meldt om at «kritisk infrastruktur» er ødelagt i luftangrep mot Lviv, byen helt vest i Ukraina. The Guardian/The New York Times/VG/The Guardian 

DEN RUSSISKE AMBASSADEN i USA ber landet «bevise» at det ikke sto bak sprengningen av Nord Stream-ledningene i Øs...

Bli abonnent for å lese videre

Allerede abonnent? Logg inn med Vipps.

Test vårt digitalabonnement og få tilgang til alt innhold på Filter. De første 30 dagene er gratis! Les mer her eller klikk på knappen og bli abonnent i dag.

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.