Svetlana Tikhanovskaja i Oslo: – Vi kan ikke be folk demonstrere, prisen er for høy

Svetlana Tikhanovskaja på besøk i Oslo.
– Vi kan ikke be folk demonstrere, fordi prisen er for høy. Det kan bety flere år i fengsel. Det sier Svetlana Tikhanovskaja (38) på et møte med sivilsamfunn hos Den norske Helsingforskomité i Oslo. – Akkurat nå er det veldig tøft. Men når regimet faller, så har vi hundrevis av ulike initiativ som hjelper folk i Hviterussland og dem som er i eksil. Under sitt norgesbesøk har Tikhanovskaja blitt fotfulgt av sikkerhetsvakter. Det er bare en drøy uke siden en hviterussisk aktivist, som hjalp hviterussere i eksil i nabolandet Ukraina, ble funnet forslått og hengt i en park etter at han […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.