Sverige sikres av Storbritannia mot russisk aggresjon

HAR INNGÅTT AVTALE MED SVERIGE: Storbritannia har inngått en «politisk solidaritetserklæring» med Sverige og gitt sikkerhetsgarantier til det (muligens) vordende Nato-landet. Avtalen, hvis detaljer ikke er kjent i skrivende stund, ble undertegnet av statsminister Boris Johnson på den svenske statsministerens offisielle sommerresidens på Harpsund i dag. Det melder SVT. På forhånd var det ventet at svenskene ville få en skriftlig garanti om beskyttelse mot russisk aggresjon i perioden mellom en eventuell Nato-søknad og et formelt opptak i forsvarsalliansen, som i verste fall kan ta et helt år. Det er denne uka ventet at regjeringspartiet Sosialdemokratene vil ta en endelig avgjørelse om å stille seg bak en medlemsskapssøknad og slik sørge for flertall i Riksdagen. Finland er bare dager unna å sende søknaden, sier den finske utenriksministeren til CNBC i dag. 


NOE LAVERE PRISVEKST: Inflasjonen i USA ble markant redusert i april, og har ikke vært så lav siden august i fjor, viser tall fra det amerikanske arbeidsdepartementet. Prisene er likevel ventet å stige videre, slik at sentralbanken fortsatt må ha et bein på bremsen, skriver Reuters.


Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.