Stortingets presidentskap skjulte konflikt om de hemmelige tjenestene: – Helt enestående

Stortingspresident Olemic Thommessen (H) lå i 2014 i en flere måneder lang konflikt med Stortingets kontrollutvalg for etterretnings-, overvåkings- og sikkerhetstjeneste (EOS-utvalget)  - uten at komitépolitikerne på Stortinget ble informert. Konflikten berørte de hemmelige tjenestenes tillitsforhold til sine granskere. I tillegg skal presidentskapet ha lagt lokk på saken i nesten to måneder i det som framstår som en dekkoperasjon da EOS-utvalget til slutt ville varsle Stortinget direkte. Konflikten og den antatte treneringen kan blant annet ha ført til store forsinkelser i en evaluering av EOS-utvalget. Samtidig skal presidenskapet ha blandet seg inn i selve mandatet for evalueringen ved å «bortfortolke» det kanskje mest betente området av […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.