Store ukrainske byer beleiret – snart slutt på vann, mat og medisiner

OMRINGER BYER: Russiske styrker fortsetter å posisjonere seg for å omringe og innta byer i sør og øst av Ukraina, rapporterer New York Times. Det russiske forsvarsdepartementets kunngjøring fra i dag tidlig om at den strategiske havnebyen Kherson ved Svartehavet er under russisk kontroll, som den første av de større byene i Ukraina, tilbakevises imidlertid av lokale myndigheter, som hevder kampene fortsatt pågår. Situasjonen i Kherson er likevel grim: Det er snart slutt på mat og medisiner, russiske soldater plyndrer butikker og apoteker, mange sivile er skadet, og befolkningen «venter på at et mirakel skal skje» slik at de døde kan samles og […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.