Store tap i bankaksjer tross Bidens løfter om trygghet


PÅ TROSS AV JOE BIDENS tv-sendte tale om at det amerikanske banksystemet er trygt, falt bankaksjer som stein på børsen i går – enkelte har tapt over halve verdien – mens banker i alle størrelser opplever uro i markedene og tegn til at alle vil ta ut pengene sine før alle andre. Økte lånekostnader i kjølvannet av krisen har dessuten senket troen på en rente-hevelse neste uke, og mange av bankene har brått med å få priset om sine produkter.

USAs sentralbank skal granske hvilket tilsyn det har vært med Silicon Valley Bank, den store California-banken som gikk under fredag. 

Bekymringen har spredd seg globalt, slik at bankaksjer også taper seg i Asia, og interbankmarkedet, der bankene låner av hverandre, merker belastningen. Får du deja vu til finanskrisens tidligste dager i 2008 er det ingen grunn til det, sier amerikanske finansmyndigheter: Krisen er denne gang under en helt annen kontroll og bankene har de midlene de trenger for å ivareta sine forpliktelser. The New York Times/Reuters/AP News

BESLUTNINGEN I London og Washington DC om å gi Australia atomdrevne ubåter er første gang et konkret smutthull i ikkespredningsavtalen fra 1968 utnyttes av atom-makter for å overføre spaltbart materiale til en ikke-atommakt. Det kan skape en presedens som andre igjen kan utnytte til å unndra anriket uran eller plutonium – ingredienser i en kjernefysisk bombe – fra internasjonalt tilsyn, sier våpenkontrol...

Adgang til hele Filter. Avslutt når som helst

Et abonnement på Filter er en uvurderlig støtte til et uavhengig og seriøst, norsk avisprosjekt.

Digital. Kun kr 70/mnd

Første 30 dager gratis! Ingen bindingstid

  • Tilgang til alle artikler på filternyheter.no
  • Alle nyhetsbrev tilsendt på epost
Begynn å lese

Digital + Magasin. Kun kr 100/mnd

Mest fleksibelt. Ingen bindingstid

  • Tilgang til alle artikler på filternyheter.no
  • Alle nyhetsbrev tilsendt på epost
  • Magasin i postkassa hver måned
Begynn å lese

Digital + Magasin. Kun kr 900/år

Mest for pengene! Ingen bindingstid

  • Tilgang til alle artikler på filternyheter.no
  • Alle nyhetsbrev tilsendt på epost
  • Magasin i postkassa hver måned
Begynn å lese

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.