Støre snakket usant om Stoltenberg-kontakt

SNAKKET USANT OM STOLTENBERG-KONTAKT: I desember framstilte statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) det som at han ikke hadde snakket med Jens Stoltenberg om sentralbanksjef-stillingen. Det viser seg å være feil, etter at Aftenposten og TV 2 de siste dagene har avdekket nye opplysninger om Ap-nettverkets diskusjoner om saken. – Stoltenberg og jeg gikk en tur søndag 24. oktober, da nevnte han at stillingen som sentralbanksjef kunne interessere ham. Jeg sa da umiddelbart at dette var et tema vi ikke kunne snakke om nå som jeg var statsminister. Jeg ville være inhabil i lys av vårt vennskap. Det avsluttet saken, og vi har ikke snakket om det i noen sammenheng sidensier Støre nå til NTB, etter å ha blitt konfrontert med at han 15. desember svarte kontant «nei» to ganger på direkte spørsmål om hvorvidt han hadde «diskutert stillingen som sentralbanksjef med Jens» eller «hatt noen samtale om det». Selv hevder Støre at utelatelsen av samtalen med Stoltenberg skyldes at han ikke definerer den som en samtale. – Den korte referansen fra vår tur i skogen 24. oktober var langt fra en samtale, det var et tema som ble parkert der og da, sier han til NTB.

Aftenposten avslørte søndag at Jens Stoltenberg allerede 3. januar i fjor diskuterte sentralbankjobben med oljefond-sjef Nicolai Tangen i en middag hos Knut Brundtland – Støre og Stoltenbergs nære venn. I går fikk TV 2 bekreftet at Jon...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.