Støre oppnevner kommisjon for forebygging av ekstremisme

KOMMISJON MOT EKSTREMISME: Regjeringen utnevner en ny ekstremismekommisjon, ledet av forsker Cathrine Thorleifsson ved Senter for Ekstremismeforskning ved UiO. Den skal gi bedre innsikt i hvordan samfunnet kan motvirke ekstremisme, polarisering og voldshandlinger, kunngjorde statsminister Jonas Gahr Støre og likestillingsminister Marte Mjøs Persen på en pressekonferanse ved 22. juli-minnesmerket i Regjeringskvartalet i dag. De refererte til såvel høyre- og venstreekstremisme som ekstrem islamisme og antistatlige strømninger: «Det siste tiåret har ekstremistiske grupper, miljøer og enkeltpersoner preget trusselbildet og vært bakgrunn for politisk motivert vold i Norge. PST ser en større bredde i det ideologiske tankegodset og former for ekstremisme. I […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.