Støre-oppgjøret fra gutta på gangen: — Dere godtar jo ALT!

Joakim Hagen fra Møre og Romsdal Transportarbeiderforening.

— Pussig med alle disse kameraene, kommenterer Steinar Krogstad ironisk.

— Ja, kan du skjønne, svarer Jørn Eggum tørt.

Det er onsdag, og tid for vedtak på Fellesforbundets landsmøte. «Hele» presse-Norge omringer forbundsleder Eggum for å fange det som kan bli det mest dramatiske øyeblikket norsk fagforeningshistorie, for ikke å snakke om i norsk arbeidsliv, på mange år: Det skal stemmes for eller mot EØS-avtalen.

[caption id="attachment_9429" align="alignnone" width="1100"] Fellesforbundets leder Jørn Eggum lytter til kollega og nestleder Steinar Krogstads siste tale før skjebnevalget.[/caption]  

Krogstad har jobbet til det siste med å samle LOs største forbund innen privat sektor i en forent uttalelse om EØS-avtalen. Det lyktes ikke. Nå holder han en tordentale før avstemningen. Eggum mimer med på flere setninger i strekk med blikket stivt rettet mot scenen, og ser ut som han helst vil lime hendene inntil lårene. 

– Det er kun arbeidsgiverne og høyresida som tjener på at vi går splittet ut herfra. Vi innstiller på å ikke ta stilling til et ja eller nei, men å kreve en offentlig utredning av avtalen, sier Krogstad med den autoriteten han klarer å oppvise mens han klemmer nevene rundt podiet. [caption id="attachment_9430" align="alignnone" width="1100"] «Sterkere sammen» er Fellesforbundets motto. Synet på EØS truer imidlertid med å rive arbeideralliansen i to.[/caption]

— IKKE KLAPP!

24 timer tidligere: Det er uro i gangene på Oslo Kongressenter i Folkets Hus, og det har vær...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.