Storbritannia klare for å deportere asylsøkere til Rwanda

REVIDERT NASJONALBUDSJETT: Regjeringen bevilger en halv milliard ekstra til den pandemikriserammede kollektivtrafikken, men rører ikke bensinavgiften på tross av rekordhøye pumpepriser. Så nå raser Frp og (andre) bilistorganisasjoner – men heller ikke trikkens fremste forkjempere i MDG finner grunn til å rose regjeringas budsjettforlik med SV. De mener kollektivtrafikken i realiteten vil oppleve kutt når koronastøtteordningene fjernes. «Vi har ingen garanti for at dette vil være nok midler», sier Sirin Stav, byråd for miljø og samferdsel i Oslo, til Dagsavisen. SV selv hevder klimaet er den store vinneren i forliket, med økte overføringer til skogvern og ingen borring ved iskanten i år. Forliket omfatter også mer penger til bostøtte og sosialhjelp (fin oversikt hos Aftenposten). Det er verdt å merke seg at enigheten er nådd uten å øke oljepengebruken, som gjerne hadde bidratt til enda høyere inflasjon. 


FØRSTE FLYVNING I OMSTRIDT ASYL-ORDNING: Flere dusin av asylsøkerne som Storbritannia vil deportere til et eksternt asylmottak i Rwanda, har klart å få avreisen kansellert etter å ha løftet sin sak til rettsapparatet og dokumentert at de er ofre for tortur der de kommer fra. Likevel insisterer utenriksminister Liz Truss på at den første flyvningen i den omstridte nye ordningen vil gå som planlagt i dag. «Det viktige er å...

Bli abonnent for å lese videre

Allerede abonnent? Logg inn med Vipps.

Test vårt digitalabonnement og få tilgang til alt innhold på Filter. De første 30 dagene er gratis! Les mer her eller klikk på knappen og bli abonnent i dag.

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.