Stor tilskuddsskandale: Derfor må Grete Faremo forlate FN

FIKK SPARKEN AV GENERALSEKRETÆREN: Tidligere justisminister Grete Faremo (Ap) ble lørdag bedt om å gå av som sjef for FNs kontor for prosjekttjenester (UNOPS), like etter at New York Times hadde publisert sin avsløring om en av de pinligste tilskudds-skandalene i FN på lang tid. Det er også NY Times som slår fast at det var generalsekretær António Guterres som fikk Faremo til å gå, og at det ikke var hennes initiativ, slik det kunne framstå i en fellesmail til ansatte. «UNOPS-ledelsen har – minst – oversett tydelige faresignaler, mislyktes med nødvendig kontroll og tok uakseptabel risiko med midlene», skriver […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.