Sterk kritikk av Stortingets pendlerbolig- og etterlønnsordninger

Riksrevisjonen bruker de sterkeste ordene den har – «sterkt kritikkverdig» – om Stortingets forvaltningen av representantgoder som etterlønn og pendlerbolig. I dag ble konklusjonen på halvannet års granskning lagt fram. Dette er blant hovedkritikken, ifølge Aftenposten:

  • Ledelsen på Stortinget har ikke hatt god nok kontroll på ordningene og har forvaltet dem på en dårlig måte.
  • Flere av dem som er valgt inn på Stortinget har ikke vært oppmerksomme nok på sitt selvstendige ansvar når de bruker de ulike økonomiske ordningene.
  • Flere av de folkevalgte har ikke overholdt opplysningsplikten. Dermed har de mottatt for mye enten i ytelser eller i lønn.

Stortingspresident Masud Gharahkhani (Ap) sier presidentskapet er enig i kritikken og godt i gang med å rydde opp.


POLITIVOLD PÅ NORSK: En politibetjent i 30-åra er tiltalt for vold, utøvelse av offentlig myndighet og grovt uaktsomt brudd på tjenesteplikten, og risikerer å bli dømt til fengsel etter å ha gått løs på en person i Kongsberg sentrum i oktober i fjor med batong.

Dagbladet har publisert video fra overvåkingskameraet ved Esso-stasjonen midt i byen, der man ser den kaotiske situasjonen som oppstår etter at Kevin Simensen (26) blir lagt i bakken, og flere politifolk og en sikkerhetsvakt blir involvert. Simensen forteller Dagbladet at han tidligere på kvelden var bedt om å forlate puben Privat og at en vakt derfra i forkant av hendelsen snakket med politibetjenten.

Han stiller seg helt uforstående til at han ble lagt i bakken, gjentatte ganger slått med knyttet hånd og teleskopbatong, kastet på glattcelle og siktet for vold mot politimannen.

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.