Steinkasternes parlament

- HYKLERE!, roper en 29 år gammel mann og trekker skjerfet opp mot øynene som maskering da Moderaternas partileder Anna Kinberg Batra passerer fire meter unna, flankert av livvakter fra sikkerhetspolitiet og et stort svensk pressekorps på Husby torg, tjue minutter fra Stockholm sentrum. Selv er 29-åringen for veteran å regne i det som en av Batras partifeller i Riksdagen to dager tidligere har kalt "steinkasternes parlament" - som motsats til "det siviliserte samfunnet" i Sverige. Mannen bak utbruddet på torget utdyper det gjerne overfor Filter Nyheter. -  De ser på meg som de aldri har sett et sånt menneske før. Når de kommer hit klokka tre på ettermiddagen og tar en kaffe og prater med hverandre ... i stedet for å løse noe blir det bare mer irritasjon. Politikerne er grunnproblemet, det er ikke oss. De står her og snakker med SVT. Altså, SVT er i ræva på dem hver dag. Kom og snakk med folket i stedet. Se på meg, hva er det de har å være redde for, sier mannen, som oppgir at han heter Ali Hassan. Han snakker i vage ordelag om en tung fortid og at han for tida strever for tredje måned på rad med å skaffe seg leilighet til tross for at han "ikke har noen pengeproblemer". - Jeg er tjueni, jeg har gjort denne reisen og er på slutten av den. Jeg har det bra. Men jeg tenker på de andre guttene som nettopp har begynt, som må gå gjennom alt som jeg har vært igjennom, sier han. [caption id="attachment_597" align="alignnone" width="624"]husby3 Moderaternas leder Anna Kinberg Batra i Husby sentrum sist torsdag. (Foto: Pål Nordseth)[/caption]   Toppoli...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.