Statsrådkabal og restart av Kina-forhold (nyhetsbrev)

En mager trøst? Heller ikke i Tyskland klarer mediene å gjøre skikkelig faktasjekk før de slår opp krigen mot jula. Ellers: Anders Anundsen byttes ut med Per Willy Amundsen som justisminister, og Tord Lien med Terje Søviknes som olje- og energiminister, meldte NTB søndag. Men vær obs på at planen kan ha endret seg eller omfatter andre omrokeringer når Ernas mannskap møtes til statsråd på Slottet i morgen. Søviknes’ forhistorie har du forhåpentlig ikke glemt; Amundsen (som i dag er statssekretær i kommunaldepartementet og har vært Frps innvandringspolitiske talsmann) har blant annet undret seg i full offentlig om ikke det er på tide med et nytt korstog.


Restart

Norge er igjen venner med verdens mest folkerike stat, seks år etter at den kinesiske menneskerettighetsaktivisten og dissidenten Liu Xiaobo ble tildelt Nobels fredspris og all politisk kontakt med Beijing opphørte. Landene har fra i dag normale diplomatiske relasjoner og starter umiddelbart forhandlinger om en frihandelsavtale, melder UD i en pressemelding. Norge har ikke gitt noen innrømmelser, men jobbet langsiktig med å gjenoppbygge tilliten, sier Erna Solberg til VG. Xiaobo sitter for øvrig fortsatt fengslet.


Tech-nei til muslimregister

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.