Statsministeren i skvis etter koranbrenning i Sverige

AVSKYELIG, MEN LOVLIG: Sveriges bestrebelser med å få Tyrkia til å oppheve blokkeringen av svensk Nato-medlemskap blir ikke enklere av aktivister som bruker provoserende virkemidler mot Tyrkia på svensk jord. Tidligere har kurdiske PPK-allierte aktivister brukt sin demonstrasjonsrett i Sverige til å «henge» en dukke som forestilte president Recep Tayyip Erdogan, til skarpe reaksjoner fra Ankara – nå har også den antiislamske danske oppvigleren Rasmus Paludan bidratt til å kaste bensin på bålet. Hans siste koranbrenning, i nærheten av den tyrkiske ambassaden i Stockholm, har fått den tyrkiske regjeringen til å fremme et krav om at Sverige «slutter å gjemme seg bak hensynet til ytringsfriheten» og tyrkere til å marsjere i anti-svenske tog. Den svenske statsministeren Ulf Kristersson sier Paludans aksjoner er avskyelige og dypt respektløse mot de troende, men understreker i et SVT-intervju at slike ytringer er og alltid vil være lovlige. 


– BRUKER HØYREEKSTREME TIL TERROR: Vestlig etterretning mener russiske agenter trakk i trådene og instruerte medlemmer av en militant hvit makt-gruppering til å sende en serie brevbomber til blant annet

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.