Stadig mer kraftfulle demonstrasjoner mot al-Assad i Syria

I EN SITUASJON SOM MINNER om den som utløste en av vår tids verste borgerkriger i 2011, demonstrerer syrere igjen mot Bashar al-Assad – presidenten som nylig tok et langt skritt tilbake i den geopolitiske varmen med sin gjeninntreden i Den arabiske liga. Etter to uker med en rekke streiker og andre markeringer tar befolkningen med økende vågemot til orde for at han må gå av, og at tusenvis av personer som er pågrepet av landets fryktede sikkerhetspoliti de siste 12 årene må slippes fri. Noe av bakgrunnen er økende drivstoffpriser og misnøye med korrupsjon og dårlig styre.

Mandag sperret demonstrantene flere veier i byen Suwayda, der det er et stort innslag av den etnisk-religiøse druserminoriteten. Videoer spredd på sosiale medier viser at hundrevis deltok i en samling på byens torg, med druserflagg, slagord som «lenge leve Syria, ned med Assad» og plakater som referer til Sikkerhetsrådets krav om en overgangsregjering i landet. I en nærliggende by skal demonstranter ha sveiset igjen inngangen til bygningen som huser Baath-partiets kontorer.

Offisielle myndigheter har ikke respondert, ut over at gjenforeningsminister Omar Rahmoun har anklaget demonstrantene for å være en front for ekstremistgrupper. The Guardian

DONALD TRUMPS TIDLIGERE stabssjef Mark Meadows argumenterer for at alt han foretok seg for å omgjøre valgresultatet i 2020 bare var en del av jobben. I natt var det rettshøring i forbindelse med Meadows anmodning om å få flyttet tiltalen i Georgia opp på et føderalt nivå, der en eventuell dom kan benådes dersom Trump blir preside...

Adgang til hele Filter. Avslutt når som helst

Et abonnement på Filter er en uvurderlig støtte til et uavhengig og seriøst, norsk avisprosjekt.

Digital. Kun kr 70/mnd

Første 30 dager gratis! Ingen bindingstid

  • Tilgang til alle artikler på filternyheter.no
  • Alle nyhetsbrev tilsendt på epost
Begynn å lese

Digital + Magasin. Kun kr 100/mnd

Mest fleksibelt. Ingen bindingstid

  • Tilgang til alle artikler på filternyheter.no
  • Alle nyhetsbrev tilsendt på epost
  • Magasin i postkassa hver måned
Begynn å lese

Digital + Magasin. Kun kr 900/år

Mest for pengene! Ingen bindingstid

  • Tilgang til alle artikler på filternyheter.no
  • Alle nyhetsbrev tilsendt på epost
  • Magasin i postkassa hver måned
Begynn å lese

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.