Spår ny jihadist-bølge: – Om du ber meg om å bli norsk, må du fortelle meg hva det betyr

Iyad El-Baghdadi frykter økt radikalisering neste år. (Foto: Harald S. Klungtveit)
Menneskerettighetsaktivisten Iyad El-Baghdadi tror vi er på vei inn i en «perfekt storm» av radikalisering av unge muslimer i Europa, og at Norge ikke kan fraskrive seg ansvar. Noe av bakteppet: Høyrepopulismens framgang i vestlige land og det internasjonale samfunnets fallitt i møte med Assad-regimets massemord i sivilbefolkningen, i samme periode som IS mister fysisk terreng. – Trendene ser ikke bra ut. Om man lykkes med å presse IS ut av de geografiske områdene, vil man få mange hjemvendte jihadister i Vesten. Klarer man å både identifisere dem og pågripe dem, og putter dem i fengsel, blir de ideologer og symboler. Blir de […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.