Somaliere om regjeringens «skremsels-tegneserie»: — Det er for drøyt

ENSIDIG: Shamsudin Abdille mener tegneserien viser et ensidig bilde av hvordan det er å komme til Norge som somalier.
— At regjeringen har laget denne? Norge? Det synes jeg er for drøyt, sier norsk-somaliske Shamsudin Abdille, og vifter med Solberg-regjeringens tegneserie om somaliske «Hassan» (se mer om hva han mener i video lengre ned i saken). «Hassan» reiser til Norge for å få et bedre liv, men vender tilbake etter mange nederlag og avslag på asylsøknad. Serien ble en skikkelig snakkis denne uka. Flere reagerte på hvordan serien framstiller nordmenn. Tegneserien ble trykket opp på somali og spredd i Somalia i 2014 og 2015 som del av en større informasjonskampanje fra norske myndigheter. Prislappen var fire millioner kroner. Det er somaliske […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.