Facebook ruller nå ut en ny algoritme som skal oppdage og stanse feilaktige eller overdrevne nyhetsartikler fra å spre seg i feeden til folk. Andre saker det er verdt å få med seg i dag:
Næringsminister Monica Mæland var ikke inhabil da hun utnevnte tidligere regjeringskollega Thorhild Widvey til styreledervervet i Statkraft. Det er konklusjonen fra lovavdelingen i Justisdepartementet, som fikk i oppdrag å vurdere utnevnelsen etter at debatten om saken blusset opp i sommer. Mæland erkjente likevel på en pressekonferanse i dag at hennes SMS-korrespondanse med Widvey i saken ble unntatt offentlighet med feil lovhjemmel. Tekstmeldningene vil nå offentliggjøres - følg med for eksempel påNRK.

Staten får en ny sjanse til å overbevise retten om at fengselsvesenets behandling av Anders Behring Breivik ikke strider mot menneskerettighetene når ankesaken kommer opp i Borgarting lagmannsrett 29. november. Det er satt av fire dager til saken. Breivik gikk til sivilt søksmål mot staten og fikk delvis medhold i Skien tingrett i april i år.

Bank of England kuttet i går styringsrenta - for første gang på sju år - fra 0,5 til 0,25 prosent. I tillegg iverksetter Storbritannias sentralbank flere andre tiltak for å unngå en resesjon i kjølvannet av Brexit-avstemninga, deriblant en ny runde med såkalte kvantitative lettelser - økning av mengden penger som utstedes.

Den østerrikske kansleren Christian Kern tok onsdag til orde for å avslutte de nå elleve år lange EU-forhandlingene med Tyrkia. Kern kaller et tyrkisk EU-medlemsskap «diplomatisk fiksjon» og viser til at landet sliter med såvel demokratiske standarder som økonomisk utvikling. Uttalelsene har utløst skarpe reaksjoner i Ankara, der EU-minister Ömer Celik beskylder den østerrikske statslederen for å løpe de høyreekstremes ærend, skriver Der Spiegel.