Slik sikrer de rike seg mot koronaepidemien

Regjeringen har videreført de mest inngripende tiltakene befolkningen har opplevd i fredstid. Arbeidsledigheten stiger, saldoen minker og folk tør knapt å hilse på gata. Det er lov å være redd. Også de med store bankkontoer er redde. Men heldigvis får de hjelp:

  • Utenlandske milliardærer har via sine kontakter sørget for private korona-tester til seg selv og sine, selv om nasjonale myndigheter har insistert på at helsevesenet bare skal teste etter strenge kriterier.
  • Tjenestetilbydere i luksusmarkedet bistår korona-redde kunder med skreddersydde flyreiser fra lukkede terminaler der kontakten med andre, potensielt korona-smittede passasjerer er redusert til et minimum.
  • Stjerneskuespiller Gwyneth Paltrow poserer med avansert og for lengst utsolgt munnsbeskyttelsesmaske på Instagram, mens britenes prins Charles for få dager siden rømte London til fordel for kongefamiliens Balmoral-slott i Skottland (i dag ble han likevel bekreftet smittet).

Og i Norge?

– Nå er jo Maaemo stengt, men vi har ordnet rabatt- og leveringsavtaler med en del restauranter og takeaways, også Foodora. Og så har vi sånne PT-er som kommer og trener deg via videolink. Med airplay kan du følge dem på tv-en, sier Didrik Cappelen til Filter Nyheter.

Henter kinesiske barn hjem fra kostskole

Cappelen er norsk konsule...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.