Slik reagerer politikerne på at Stoltenberg blir sentralbanksjef

DET BLE STOLTENBERG: Finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) begrunner valget av Jens Stoltenberg som sentralbanksjef med «kombinasjonen av økonomibakgrunn, samfunnsforståelse og en ledererfaring få i Norge har». På høyresida er Venstre så langt hardest i kritikken av selve utnevnelsen. «Vi har ingen tradisjon i Norge for å utnevne partipolitikere til sentralbanksjef. Det skal være en uavhengig embetsstilling. Nå velger man likevel Jens Stoltenberg til tross for at flertallet på Stortinget er bekymret. Det burde ikke regjeringen ha gjort», sier partiets nestleder Sveinung Rotevatn. Frp og Høyre (som «tar valget til etterretning») er på sin side nøye med å ikke betvile […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.