Slik mener de Finnmark vil se ut når regjeringen er ferdig

Berlevåg julen 1944
Finnmark fylkesting nekter å bidra i arbeidet med å meisle ut det nye storfylket Troms og Finnmark. Krigsretorikken er sterk både fra lokale politikere og engasjerte innbyggere. På nettsiden forfinnmark.no, opprettet for å protestere mot tvangssammenslåingen, skriver en at konflikten og motstanden trolig vil gå inn i historiebøkene som «den finnmarkske våren» med direkte referanse til Midtøsten: «Vi husker alle den arabiske våren i 2001. Et folkeopprør. Et fortvilet rop og håp om demokrati og frie valg. Men som raskt ble slått ned av diktatorer. Med hjelp av tvang og militærmakt. Heldigvis er det siste uaktuelt i Norge. Men tvang […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.