Slik klarte ytre høyre å spenne bein på Sveriges Nato-medlemsskap

På tross av bred enighet i den svenske partifloraen om det som for bare halvannet år siden var helt uaktuelt – å oppgi Sveriges mangeårige alliansefrihet og søke om Nato-medlemskap – har det vist seg å være alt annet enn plankekjøring å få landet inn i forsvarsalliansen. Det skyldes at den tyrkiske presidenten Recep Tayyip Erdogan har grepet anledningen til å ta et oppgjør med Sveriges politikk om å innvilge asyl til kurdere som rømmer fra undertrykkelse i Tyrkia. Erdogan hevder Sverige huser kurdere som kan knyttes til terrorisme (kurdiske organisasjoner, som krever at folkegruppa får sin egen stat, har ligget […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.