Slik kan smellen på kraftbørsen påvirke vanlige strømkunder

«Finnes det ingen bedre måte å organisere samfunnet på enn at du og jeg må plukke opp regninga når én enkelt lykkejeger vedder seg bort på børs?» Denne twittermeldingen går inn i rekken av frustrerte og forbannede meldinger fra vanlige strømkunder som fikk vite at Norges store kraftspekulant Einar Aas var nær å rive med seg hele markedet da han forstrakk seg på kraftbørsen 10. september. Børsen måtte gripe inn fordi Aas hadde veddet mer enn han kunne svare for, og børsen måtte betale det Aas manglet. Det viste seg å være nær 1,1 milliard norske kroner. Tapet åt seg inn […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.