Slik kan bompenger bli mer rettferdig OG redde klimaet

Montasje av foto fra Statens vegvesen, fotograf Knut Opeide.
Bilister i Norge betalte til sammen 10,2 milliarder kroner i bompenger i fjor. 82 nye bompengeprosjekter vedtatt av Stortinget, ifølge en foreløpig oversikt fra Statens Vegvesen. Bompengeinnkrevingen har doblet seg de siste ti årene, og gått fra å være et ekstra tilskudd på toppen av offentlig finansiering av veiprosjekter, til en ekstra inntektskilde for veibygging i byer, til nå å betale store deler av både vei- og kollektivutbygging i flere byer. Fått nok Over 400.000 bilister har sluttet seg til et titalls ulike opprop mot bompenger, ifølge en opptelling Klassekampen gjorde 15. september. «Folkeaksjonen nei til mer bompenger» har vært […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.