Slik gikk det med ytre høyre i EU-valget: Nå bygges alliansene

Den islamfiendtlige provokatøren Stephen Yaxley-Lennon, mest kjent under pseudonymet Tommy Robinson, hadde planlagt å «spasere inn i Brussel som Connor McGregor» etter valget til EU-parlamentet for halvannen uke siden. Slik gikk det ikke: Bare 2,2 prosent av velgerne i det britiske valgdistriktet North West støttet Yaxley-Lennons uavhengige kandidatur. Salen brøt ut i latter da det svake resultatet ble lest opp. Etterpå skrev flere kommentatorer om hvordan Europa hadde gått klar av en varslet ytre høyre-bølge. https://twitter.com/AmemeHack/status/1132793302217089025 Det var en sannhet med modifikasjoner, selv om europeere også stemte på liberale, EU-vennlige og klimabevisste kandidater. Men «heller enn en seier for demokratiet, viser […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.