Se oversikten: Slik frir partiene til velgerne på andre språk

I stortingsvalg må du være norsk statsborger for å kunne stemme. Men i lokalvalg, som i år, har utenlandske statsborgere stemmerett hvis de har bodd i Norge sammenhengende de siste tre årene (eller, for borgere av de andre nordiske landene, hvis de har bodd i Norge siden 30. juni i år). Det betyr at det er rundt 350 000 utenlandske statsborgere som kan stemme ved årets kommunestyre- og fylkestingsvalg (hvertfall var dette tallet da Faktisk sjekket i fjor). Nok til at flere partier finner det verdt det å utarbeide brosjyrer og sende ut Facebook-annonser på en rekke andre språk enn norsk. […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.