Slik ble Ikea dratt inn i forsøket på å importere amerikansk kulturkrig til Norge

Tidligere justisminister Per-Willy Amundsen (Frp) vil ikke legge igjen «en eneste krone» i noen av den svenske møbelkjeden Ikeas varehus før jul. Det melder han på Facebook. Møbelkjeden «har en politikk på å fase ut jul, engler, Jesus og Christmas», hevder en nordmann på Twitter. Det som skjer er «veldig respektløst overfor norsk tradisjoner og ikke minst alle religiøse i hele den vestlige verden», hevder en annen. Ja, det skjer «in order not to offend the invaders», lyder det fra ytterligere en norsk Twitter-konto. Det er «vanskelig ikke å tolke svenske Ikea til at konsernet vil hjelpe til med å få […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.