Slik ble Kanye West nynazistenes maskot

  • Uavhengig journalistikk om politisk ekstremisme, hatkriminalitet, rasisme og relaterte temaer

NYTTIG IDIOT: For en tid å leve i. Kanye Wests jødehat har nå gjort ham til maskot for nynazister. I Los Angeles lyktes en gruppe organiserte høyreekstremister med å gå viralt da de lørdag poserte med nazihilsener og banneret «Kanye har rett om jødene» på en gangbro. Også flere andre nazistmiljøer prøver å ri på oppmerksomheten rundt de stadig flere antisemittiske uttalelsene fra den innflytelsesrike artisten, som har blitt en farsott i ekstreme nettfora. (Det er ikke noen motsetning for dagens nynazister i å «omfavne» en svart hip hop-artist – det gir bare trollingen en ekstra dimensjon).

Utsagnene West (eller hva han heter for tida) har kommet med i podkaster, sosiale medier og på tv viser at han har havnet dypt ned i  «klassiske» konspirasjonsteorier om jøders skjulte makt – over bankvesen, medier og så videre –  i tillegg til en spesifikk forestilling om at jøder har frarøvet afrikansk-amerikanere statusen som de egentlige israelittene. Dette siste er en idé man finner i små, ekstremistiske «Black Hebrew Israelites»-sekter i USA der det også finnes personer som har utøvd voldsangrep mot jøder. (West har flere ganger de siste ukene gitt uttrykk for at han som svart umulig kan være antisemittisk siden han da selv er semitt/jøde.)

For de uinvidde: Dette ballet startet da alle fascisters favoritt-programleder Tucker Carlson på Fox News ble så begeistret for Kanye Wests trolling med en «White Lives Matter»-t-skjorte under moteuka i Paris at Carlson gjorde et flere timer langt intervju. Etter noen -rimelig- tvilsomme uttalelser i selve tv-sendingen kom «Ye» med en direkte truende melding om jøder på Twitter etterpå. S...

Adgang til hele Filter. Avslutt når som helst

Et abonnement på Filter er en uvurderlig støtte til et uavhengig og seriøst, norsk avisprosjekt.

Digital. Kun kr 70/mnd

Første 30 dager gratis! Ingen bindingstid

  • Tilgang til alle artikler på filternyheter.no
  • Alle nyhetsbrev tilsendt på epost
Begynn å lese

Digital + Magasin. Kun kr 100/mnd

Mest fleksibelt. Ingen bindingstid

  • Tilgang til alle artikler på filternyheter.no
  • Alle nyhetsbrev tilsendt på epost
  • Magasin i postkassa hver måned
Begynn å lese

Digital + Magasin. Kun kr 900/år

Mest for pengene! Ingen bindingstid

  • Tilgang til alle artikler på filternyheter.no
  • Alle nyhetsbrev tilsendt på epost
  • Magasin i postkassa hver måned
Begynn å lese

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.