Skulle være valgobservatør, fikk reise betalt av Putin-venn

En rekke merkelige hendelser under et besøk som «valgobservatør» til den russiske hovedstaden Moskva i midten av september, endte fredag i at Sverigedemokraterna-politiker og riksdagsmedlem Pavel Gamov måtte forlate sitt eget parti.

Aftonbladet avslørte tidligere i uken at Gamovs reise, som ble foretatt mot partiledelsens vilje, ble betalt av en russisk stiftelse knyttet til en av Putins nære medarbeidere. Samtidig har det høyrepopulistiske nettstedet Nyheter i dag (med bånd til Sverigedemokraterna) publisert en større 

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.