Skremmer katolikker til å tro at koronavaksiner er Satans verk

Tyskland går for tiden gjennom sin fjerde smittebølge med rekordhøye smittetall. I bispedømmet Regensburg sørøst i landet, sirkulerer det samtidig en pamflett med skremselspropaganda om koronavaksinene. 

Den rundt 40-sider lange brosjyren – «Lass dir die Gotteskindschaft nicht rauben!» – er illustrert med engler og sitater fra Bibelen, og likner ved første øyekast noe du kan få på søndagsskolen.

Men det er ikke Det glade budskap som forkynnes på de tettskrevne sidene:

«Ikke konspirasjonsteorier, men klare fakta beviser det mer og mer tydelig: Bak koronatiltakene er det en verdensomspennende, satanistisk organisasjon som ønsker å få menneskeheten under sin makt og kontroll.»

Den anti-vitenskapelige pamfletten er ment å overbevise katolske lesere om at mRNA-vaksinene endrer DNA-et til mennesker og dermed «Guds signatur», slik at de vaksinerte kan underkastes Satans makt.

Pamfletten er et av flere eksempler på hvordan «teologiske» argumenter tas i bruk mot koronavaksinene.

Vårt Land har tidligere belyst hvordan enkelte kristne miljøer i USA og andre land, men også Norge, omfavner konspirasjonsteorier og religiøst motiverte påstander om at det å vaksinere seg vil være i strid med sann gudstro.

I forrige uke gikk den koronasmittede pa...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.