Skjult lydopptak av gråtende barn i grensepolitiets varetekt ryster USA: Dette er Trumps «nulltoleranse»

Undersøkende journalister i ProPublica publiserte mandag kveld et opptak gjort i skjul av en av de mange situasjonene de siste ukene der barn har blitt adskilt fra sine foreldre etter å ha blitt pågrepet av det amerikanske grensepolitiet for ulovlig grensepassering. Omlag 2300 mindreårige, flere av dem i barnehagealder, har i løpet av halvannen måned blitt holdt internert av myndighetene i USA mens foreldrene fengsles andre steder. Praksisen er innført av Donald Trumps administrasjon som et avskrekkingstiltak mot ulovlig innvandring, men er regnet som rettighetsbrudd av FN og som barnemishandling av den amerikanske barnelegeforeningen. I opptaket nedenfor, som ifølge ProPublica […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.