Skandalehøsten: 5 grunner til at det er dritt å være Equinor for tiden

Montasje av Filter Nyheter.

Det er årstiden for kavalkader, for å se tilbake på året som har gått og oppsummere det viktigste. Har du hatt en følelse av at Equinor har hatt særlig mye å stri med, men ikke helt fått med deg alle detaljene som har flimret forbi? Her er det du trenger å vite for å gå ut av 2020, i lettelse over at du ikke er toppsjef i Equinor:

1) Melkøya-brannen: Ti milliarder opp i flammer

Den 28. september brøt det ut en voldsom brann som startet i en gassturbin på Equinors gassanlegg på Melkøya rett utenfor Hammerfest i Finnmark. Anlegget prosesserer og kjøler ned gassen fra Snøhvit til flytende naturgass (LNG) før den sendes med skip ut på verdensmarkedet - nær fem millioner tonn i året. Det var store mengder olje tilknyttet den brennende turbinen, med risiko for spredning og en større brann. Petroleumstilsynet betegnet brannen på LNG-anlegget som «én av de mest alvorlige hendelsene i norsk petroleumshistorie». [caption id="attachment_32319" align="alignnone" width="1598"] Brannslukking på Melkøya.[/caption] Store deler av Hammerfest ble mørklagt av den kraftige røyken. Det tok timesvis før nødetatene hadde kontroll på brannen, og det ble klart at anlegget vil være stengt i ett år. Melkøya omsetter for rundt ti milliarder kroner i året. [caption id="attachment_32310" align="alignright" width="300"] Melkøya.[/caption] Brannen på Melkø...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.