Sjekk hvor mange milliarder regjeringen bruker på klimatiltak de ikke vet om funker

«Usikker», «vanskelig» og «svært krevjande» å anslå. Slik omtaler regjeringen ved Klima- og miljødepartementet effekten av egen klimapolitikk. Klimaloven sier at statens utslippsmål skal «så langt som mulig være tallfestede og målbare». Regjeringen er lovpålagt å hvert år redegjøre for hvordan Norge kan nå klimamålene, og klimaeffekten av fremlagt budsjett. Statsbudsjettet som ble lagt fram i høst er første gang regjeringen legger fram en «klimaselvangivelse» på denne måten. Men i dette dokumentet er det knapt med tall og målbarhet på klimapolitikken. Nylig ble den tyske kansleren Angela Merkels klimaløft «energiwende» slaktet av Tysklands riksrevisjon for mangel på «åpenhet om kostnader», «meningsfulle data» […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.