Showdown om Norske Skog

Kjell Inge Røkkes Aker har slått seg sammen med et utenlandsk hedgefond for å kjøpe den kriserammede  papirprodusenten Norske Skog.

Fondet Oceanwood eier allerede mye av den misligholdte gjelda til morselskapet Norske Skogsindustrier og kan dermed tvinge selskapet til å selge ut de sju fabrikkene i den tradisjonsrike, men gjeldstyngede norske bedriften.

Det dreier seg om fabrikker for avis- og magasinpapir i Halden og Trøndelag, samt i Frankrike, Østerrike, Australia og New Zealand. Selskapet har slitt i takt med nedgangen i salget av papirmedier, som startet rett etter at Norske Skog hadde brukt nittitallet på en storstilt internasjonal ekspansjon.

Aksjonærenes penger - før nyheten sprakk i dag, summert til 184 millioner kroner - er i realiteten tapt, skriver E24.<...>

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.