«Shopper» avhoppere i Afghanistan: Slik kan IS true Vesten med ny terror

Amerikanske og afghanske styrker kom i mars 2018 over store mengder propagandamateriale produsert av IS-K i Jowzjan-provinsen nord i Afghanistan.
– Disse organisasjonene er svært tålmodige. De vet hvordan de skal posisjonere seg i perioder med relativ tilbakegang og gjøre seg klare til gjenoppblomstring. Det er det vi ser nå, sier Andrew Mines. Mines er ekspert på Den islamske staten (IS) i Afghanistan og forsker ved George Washington University. To uker er gått siden Taliban erklærte Afghanistan et islamsk emirat under deres kontroll. Den norske regjeringen har i ettertid fastholdt at den delen av det internasjonale oppdraget som handlet om å sikre at landet ikke ble et arnested for internasjonal terror, var vellykket: «Det oppnådde vi ganske tidlig», sa statsminister Erna […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.