35 minutter Kina ikke vil du skal se: – Situasjonen er kritisk, sier norsk regissør

Fra dokumentarfilmen «Do Not Split»
– Slik jeg ser det, er Beijing i ferd med å omforme Hong Kong til en hvilken som helst annen by i fastlands-Kina, sier Anders Hammer til Filter Nyheter. Den prisbelønte norske journalisten og dokumentaristen filmet protestene i Hong Kong sommeren og høsten 2019. Nå er resultatet, dokumentarfilmen «Do Not Split», Oscar-nominert for beste kortdokumentar. Reaksjonene fra Beijing har ikke latt vente på seg. Mediehus i Kina er bedt om å tone ned dekningen og ikke ha direktesending av årets Oscar-utdeling som vil foregå natt til mandag norsk tid. I Hong Kong vil ikke Oscar-utdelingen vises direkte på TV for første gang på […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.