Se videoene: Her stormer Trump-mobben den amerikanske Kongressen

Onsdag kveld ble verden vitne til Trump-mobbens forsøk på å kuppe det amerikanske parlamentet på oppfordring fra presidenten selv. Kongressens sikkerhetsvakter og politi ble presset til side av hundrevis av aggressive demonstranter, som til slutt inntok kongressbygningen, knuste vinduer og ramponerte interiøret, mens de postet bilder av seg selv mens de satte seg ved talerstoler og inntok kontorer. Visepresident Mike Pence måtte evakueres ut av kongressalen få timer ut i det som skulle være kongressens sertifisering av valgresultatet. Andre politikere, ansatte og reportere tilstede måtte søke tilflukt selv. Fire personer er døde etter angrepet. Her er bilder og videoer fra den dramatiske kvelden og natten:

Stormet kongressen

Frilansjournalisten Marcus J. DiPaola var tilstede og filmet da mobben presset seg inn dørene i kongressbygningen.  https://twitter.com/marcusdipaola/status/1346908702108839938?s=20 https://twitter.com/BNONews/status/1346910919729631238?s=20 Her fra innsiden:   Video fra innsiden viser opprørere som inntar kongressen, angriper politiet, samt sikkerhetsvaktenes forsøk på å holde dem tilbake ved bruk av pepperspray og batonger.

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.