Se video: De 9 rareste øyeblikkene fra britenes ville valgkamp

Det skjer i dag! Kalde briter har siden klokken 07 torsdag morgen stått i kø ved stemmelokalene. Da Boris Johnson fikk støtte i parlamentet til å skrive ut nyvalg for en drøy måned siden, spådde flere at dette ville bli den villeste valgkampen i Storbritannia noensinne. Ble det slik? Filter Nyheter har ikke fasit. Men vi vet at det ble vilt! I denne artikkelen har vi samlet ni videobeviser for the utter madness som er britisk valgkamp: En skamløs presse har levert det reneste underholdningsgull. Pussige politikere har holdt tritt! Og noen ganger har politikere, presse og publikum gått opp i en høyere enhet av unnvikende mumling, idiotiske situasjoner og hånlig gapskratt. Nesten alltid har det vært passe mørkt. Dette er tross alt Storbritannia.

1. «For fucks sake!»: Boris gjemmer seg i et kjølerom

https://twitter.com/Independent/status/1204691038117478400 Statsminister Boris Johnsons valgkamp har vært preget av en viss motvilje mot å gjøre intervjuer når det ikke passer med agendaen, som tidligere denne uka var å levere melk og fremstå som den hardtarbeidende mannen av folket han nesten helt sikkert ikke er. Da tv-programmet «Good Morning Britain», der den ikke akkurat Tory-uvennlige programlederen Piers Morgan sitter i studio, ville stille Johnson noen kjappe spørsmål på direkten, begynte først en av rådgiverne hans å banne («for fucks sake!») før hovedpersonen med følge trakk seg roooolig inn i et kjølerom. – He's gone into the fridge!

2. «Lovely!»: Labour parodierer milliardær i egen kampanjevideo

https://twitter.com/jeremycorbyn/status/1201522329421045760 Labour-leder Jeremy Corbyn går til valg på å renasjonalisere den britiske jernbanen, som i en årrekke har vært dominert av private aktører – deriblant Virgin og grunnlegger Richard Branson. Hva er da me...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.