Se oversikten: 19 nazi-demonstranter i Østfold tidligere dømt for vold eller våpenlovbrudd

Lørdag 27. oktober holdt nynazistene i «Den nordiske motstandsbevegelsen» (DNM) for første gang en større, forhåndsvarslet demonstrasjon i Norge, da de i Fredrikstad og Moss fikk holde taler i megafon og forsøke å dele ut løpesedler til forbipasserende. DNM er en uttalt nazistisk organisasjon som hyller Adolf Hitler, vil styrte demokratiet i de nordiske landene og baserer mye av sin rasistiske voldsideologi på konspirasjonsteorier om jøder. Mens selve demonstrasjonen forløp relativt rolig i Fredrikstad på formiddagen, havnet demonstrantene flere ganger i håndgemeng med politiet under markeringer i Moss: https://www.youtube.com/watch?v=polgbZvxbnU https://www.youtube.com/watch?v=HjXk0TsewLk Totalt ble elleve personer – seks nynazister og fem voldelige […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.