Saudi-Arabias spionasje-mål har seks navngitte personer i Norge

HAUK OVER HAUK: Saudisk etterretning har operert med spionasjemål der minst seks navngitte personer i Norge er utpekt, skriver NRK i dag. Opplysningene kommer fram fordi funn gjort under en ransaking i Danmark, av lederen for den arabiske motstandsbevegelsen ASMLA i 2018, ble kjent i en rettssak i forrige uke. (ASMLA-lederen var attentatmål for iranske agenter i Danmark, blant dem en norsk-iraner, men ble etterhvert selv etterforsket for overvåkning mot eksil-iranere og mulige terrorplaner mot Iran). «Dette viser hvordan Iran og Saudi-Arabia bringer sin konflikt til Europa, og Norge», sier menneskerettighets-aktivisten Iyad el-Baghdadi, som selv bor i Norge og er en kjent kritiker av Saudi-Arabia.

Det er velkjent at Saudi-Arabia driver flyktningspionasje mot opposisjonelle i eksil i Norge, men navnelisten i Danmark ser ut til å være av en annen karakter: Flere av dem framstår ifølge NRK som Iran-fiendtlige aktivister som saudisk etterretning kan ha sett det som nyttig å følge med på.


HEMMELIGHOLDT MOTTAKERE AV PARTISTØTTE: Ved siste europaparlamentsvalg og folketingsvalg holdt det danske partiet Venstre det skjult for velgerne hvilke av deres politikere som hadde mottatt partistøtte på over 20 900 kroner ved 39 bidrag, viser en undersøkelse fra den danske avisen

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.