Satellittbilder avslører omfanget av ødeleggelser på flybase på Krim

DE FØRSTE SATELITTBILDENE etter eksplosjonene på Saky flybase nær Novofedorivka på Krim synes å vise at minst 8 russiske jagerfly er ødelagt. Bildene viser også at et stort område er svidd av i brann og kratere på oppstillingsplasser for fly. Det tyder på at den offisielle russiske forklaringen om at eksplosjonene skyldtes ammunisjondepoter og at de førte til begrenset skade på militært materiell mangler troverdighet – at det tvert imot dreide seg om et presist anslag, selv om Ukraina ikke offisielt har tatt ansvar. Ikke bare har Russland mistet materiell som kan være avgjørende for nye offensiver mot Ukraina – et omfattende angrep så langt fra frontlinjene sår tvil om landets evne til å forsvare områder de har okkupert, i dette tilfellet helt siden 2014.BBC News/New York Times

DONALD J. TRUMP PÅBEROPTE SEG retten til å ikke forklare seg da han satt i et mange timer langt avhør med New Yorks statsadvokat. Over 400 ganger gjentok Trump «samme svar» på spørsmål knyttet til etterforskningen om han har overdrevet verdier i sitt forretningsimperium av skattemessige årsaker. Ekspresidenten ga imidlertid uttrykk for at han mener etterforskningen mot ham er en politisk heksejakt, det samme som han sier om FBI-raidet mot Mar-a-Lago natt til i går og undersøkelsene av om han har fjernet klassifiserte dokumenter fra sin tid i Det hvite hus. FBI-direktør Christopher Wray advarer sine ansatte mot trusler fra Trump-tilhengere etter ransakingen. 

Bli abonnent for å lese videre

Allerede abonnent? Logg inn med Vipps.

Test vårt digitalabonnement og få tilgang til alt innhold på Filter. De første 30 dagene er gratis! Les mer her eller klikk på knappen og bli abonnent i dag.

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.