Satellittbilder avslører omfanget av ødeleggelser på flybase på Krim

DE FØRSTE SATELITTBILDENE etter eksplosjonene på Saky flybase nær Novofedorivka på Krim synes å vise at minst 8 russiske jagerfly er ødelagt. Bildene viser også at et stort område er svidd av i brann og kratere på oppstillingsplasser for fly. Det tyder på at den offisielle russiske forklaringen om at eksplosjonene skyldtes ammunisjondepoter og at de førte til begrenset skade på militært materiell mangler troverdighet – at det tvert imot dreide seg om et presist anslag, selv om Ukraina ikke offisielt har tatt ansvar. Ikke bare har Russland mistet materiell som kan være avgjørende for nye offensiver mot Ukraina – et omfattende angrep så langt fra frontlinjene sår tvil om landets evne til å forsvare områder de har okkupert, i dette tilfellet helt siden 2014.BBC News/New York Times

DONALD J. TRUMP PÅBEROPTE SEG retten til å ikke forklare seg da han satt i et mange timer langt avhør med New Yorks statsadvokat. Over 400 ganger gjentok Trump «samme svar» på spørsmål knyttet til etterforskningen om han har overdrevet verdier i sitt forretningsimperium av skattemessige årsaker. Ekspresidenten ga imidlertid uttrykk for at han mener etterforskningen mot ham er en politisk heksejakt, det samme som han sier om FBI-raidet mot Mar-a-Lago natt til i går og undersøkelsene av om han har fjernet klassifiserte dokumenter fra sin tid i Det hvite hus. FBI-direktør Christopher Wray advarer sine ansatte mot trusler fra Trump-tilhengere etter ransakingen. 

Adgang til hele Filter. Avslutt når som helst

Et abonnement på Filter er en uvurderlig støtte til et uavhengig og seriøst, norsk avisprosjekt.

Digital. Kun kr 70/mnd

Første 30 dager gratis! Ingen bindingstid

  • Tilgang til alle artikler på filternyheter.no
  • Alle nyhetsbrev tilsendt på epost
Begynn å lese

Digital + Magasin. Kun kr 100/mnd

Mest fleksibelt. Ingen bindingstid

  • Tilgang til alle artikler på filternyheter.no
  • Alle nyhetsbrev tilsendt på epost
  • Magasin i postkassa hver måned
Begynn å lese

Digital + Magasin. Kun kr 900/år

Mest for pengene! Ingen bindingstid

  • Tilgang til alle artikler på filternyheter.no
  • Alle nyhetsbrev tilsendt på epost
  • Magasin i postkassa hver måned
Begynn å lese

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.