Sammenlignet narkomane med pedofile – beklager «arbeidsuhell»

Forbundet mot rusgift (FMR), som er en del av rusfeltets samarbeidsorgan Actis og hvert år mottar offentlige tilskudd fra blant andre Helsedirektoratet, skapte tirsdag reaksjoner for et utspill i en diskusjon med meningsmotstandere på Facebook. Der FMR selv hadde postet en lenke til en artikkel om hvordan et foster reagerer på eksponering for cannabis under svangerskapet (spoiler: ikke så bra), kom debatten i kommentarfeltet nedenfor til å handle mer generelt om liberalisering, avkriminalisering og legalisering. Blant deltakerne var leder Arild Knutsen i Foreningen for human narkotikapolitikk (FHN), som blant annet karakteriserte et generelt forbud mot narkotika som «undertrykking» og skrev at rusbruk ikke kan «sammenliknes med å berøve eller ramme andres eiendom». Forbundet mot rusgift viste på sin side til at stoffmisbruk gjerne påvirker familie og andre pårørende, men ble raskt beskyldt for å ikke bry seg spesielt mye om landets rusavhengige, som blant annet den vedtatte rusreformen tar sikte på å hjelpe. Da presenterte forbundet følgende resonnement: «Pedofile har sine utfordringer og det er også et sammensatt problem. Det er ikke noe som de bare velger å gjøre for moro skyld og fordi de bare vil. Det er både psykologisk, biologisk, arv og miljø. Alt spiller inn. Skal vi ikke da begynne å tillate dem å tilfredsstille sine behov? Det er også et mindretall som finnes i samfunnet. Og tro meg, de er en gruppe som møter minst respekt og forståelse, ikke bare her, men overalt i verden. Og det finnes mange andre grupper som er i mindretallet, som også ønsker seg at det de driver med, skal bli tillatt». [caption id="attachment_4554" align="alignnone" width="1100"] Skjermdump fra FMRs Facebook-side.[/caption] Reaksjonene på sammenligningen mellom...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.