Russlands mål: Landkorridor fra Donetsk til Moldova

MÅLET ER LANDKORRIDOR TIL MOLDOVA: Den russiske forsvarstoppen Rustam Minnekaev sier til Interfax (gjengitt av Reuters) at landets mål med den pågående fasen i Ukraina-krigen er å etablere full kontroll over både Donbas-regionen i øst og hele sør-Ukraina. Det vil gi landet kontroll over viktige ukrainske forsvarsfasiliteter, havnene langs svartehavskysten som Ukraina bruker til utskiping av sine eksportvarer, og en kopling ikke bare til Krim-halvøya, men til den russisk-dominerte utbryterrepublikken Transnistria i Moldova. Russiske styrker har økt intensiteten i artilleriangrepene langs hele frontlinja, forsøker å etablere et offensiv mot Kharkiv-regionen og har rykket inn i en rekke landsbyer i Donbas […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.