Russland vil øke produksjonen av angrepsdroner

RUSSLAND VIL ØKE PRODUKSJONEN av droner og i større grad ta dem i bruk på slagmarken. «Vi skal forbedre og produsere mer av kontrabeskytningssystemer, ubemannede luftfartøy og angrepsmissiler. Disse har utmerket seg i strid», var budskapet fra president Vladimir Putin til et russisk militærakademi i går. 

Russland har i stor grad lent seg på importerte iranske droner i krigen mot Ukraina, senest med et massivt angrep mot Kyiv tirsdag. USAs etterretning meldte nylig at en ny russisk angrepsdronefabrikk, bygget med hjelp fra regimet i Teheran, trolig vil stå ferdig neste år. CNN

FRED OG STABILITET er en forutsetning for en meningsfull innsats mot klimaendringer, sier Jens Stoltenberg i et nytt intervju. Generalsekretæren advarer mot å ofre slagkraft for å slippe ut mindre klimagasser, og sier løsningen er å utvikle ny teknologi. Nato har etablert et innovasjonsfond og et senter for ekspertise for å hjelpe til med dette.

I sitt nye strategiske konsept som ble kunngjort i fjor, anerkjente forsvarsalliansen for første gang klimaendringene som en avgjørende utfordring i vår tid. AP News/DN (NTB)

SIKKERHETSVAKTER VED Del Montes ananasplantasje i Kenya anklages for brutale angrep og drap på inntrengere. Selskapet sier det tar anklagene alvorlig og har startet en granskning. The Guardian

JACK TEIXEIRA NEK...

Bli abonnent for å lese videre

Allerede abonnent? Logg inn med Vipps.

Test vårt digitalabonnement og få tilgang til alt innhold på Filter. De første 30 dagene er gratis! Les mer her eller klikk på knappen og bli abonnent i dag.

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.