Russland kunngjør Kyiv-angrep, ber folk nær målene forlate hus og hjem

Det russiske forsvarsdepartementet har i dag kunngjort en advarsel om at det er i ferd med å angripe en rekke mål i Kyiv, inkludert minst ett i sentrum, og ser ikke lenger ut til å late som om de bryr seg med å spare sivile bygninger: Ukrainere som bor i nærheten av utpekte mål blir bedt om å forlate sine hjem. Det er «kommunikasjonssentere» og «sentere for psykologiske operasjoner» som skal rammes.

Den enorme kolonnen av russiske militærkjøretøy nord for byen tyder dessuten på at en større offensiv mot byen er underveis, men ifølge britisk etterretning er den forsinket på grunn av logistiske problemer. Underveis beskyttes kolonnen av såvel egne luftvernsystemer som missiler utplassert over grensa til Hviterussland, forklarer ekspert ved Forsvarets høyskole til Aftenposten

Sergej Lavrov, russisk utenriksminister, sier via russiske nyhetsbyråer at Russland ikke kan akseptere «militære fasiliteter» etableres i tidligere sovjetrepublikker, ei heller at amerikanske atomvåpen er utplassert i Europa. I en transkripsjon Kremlin har gjort av en telefonsamtale Vladimir Putin hadde med den franske presidenten Emmanuel Macron mandag, går det fram at Putin fortsatt ser på ukrainsk nøytralitet, «denazifisering» og «demilitarisering» som absolutte krav for en fredsavtale.

Russisk-allierte separatister fra Donbas-re...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.