Russland hevder de vil «drastisk skjære ned på militær aktivitet ved Kyiv og Tsjernihiv»

DET RUSSISKE FORSVARSDEPARTEMENTET kunngjør at det vil «drastisk skjære ned på militær aktivitet rettet mot Kyiv og Tsjernihiv» for å «øke den gjensidige tilliten i framtidige forhandlinger og signere en fredsavtale med Ukraina». Det melder den russiske viseforsvarsministeren Aleksandr Fomin etter den første omgangen med samtaler mellom de to statene i Istanbul i dag (en mager trøst for f. eks. de sju som ble drept i et angrep på en administrasjonsbygning i Mykolaiv i dag). Det var ellers ingen håndtrykk eller vennlige gester mellom partene da de møttes ansikt til ansikt for første gang på to uker. De ukrainske utsendingene har våpenhvile som prioritert målsetning for forhandlingene, men i lys av den pågående bombingen av flere ukrainske byer er det få som har trodd forhandlingene ville gi substansielle gjennombrudd. Ifølge Washington Post har Ukraina foreslått en ordning der land som Israel, Tyrkia og Frankrike står som garantister for Ukrainas sikkerhet, samtidig som landet formelt erklæres nøytralt og avstår fra utenlandske militærbaser innenlands. De krever imidlertid full stans i alle krigshandlinger før noen avtale signeres.


BØTELEGGER DOWNING STREET-STAB: Scotland Yard skriver ut

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.